Butiksfacaden på Store Torv 3 præmieres
22. februar 2011
Aarhus Kommune tildeler NME prisen for årets smukkeste facaderenovering og skiltning
 
Præmie til Store Torv 3
 
Aarhus Kommune har gennem 20 år præmieret smukke butiksfacader og renoveringer, der er med til at forskønne og udvikle byens arkitektoniske kvalitet. I år gik prisen for den smukkeste butiksfacade og skiltning til NME Ejendomsadministration for renoveringen af Store Torv 3.

Administrerende direktør i NME Ejendomsadministration, Niels Mølgaard, fik ved en lille højtidelighed tirsdag den 22. februar 2011 i byrådssalen overrakt præmie og diplom af rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V). "Vi sætter pris på den indsats ejere og arkitekter har ydet for at skabe en bedre og smukkere by. Med kvalitetsprægede istandsættelser, nænsomme renoveringer fremhæves byens arkitektoniske kvalitet," udtaler rådmanden i en pressemeddelelse.

I kommunens bedømmelse af facaderenoveringen skrives der følgende: "
Med et enkelt greb opgraderes facaden på Store Torv 3. Et nyt stort panelparti optræder som et behersket ornament på den modernistiske bygning fra 1957. Det er et element, der giver facaden en dynamisk komposition og som hængsler den facademæssige helhed på torvets sydside sammen. Bygningen fremtræder idag glattere og mere grafisk. En effekt man har opnået ved at fjerne baldakinen over bustiksvinduer i gadeplan, ved at påføre solafskærmende lameller foran vinduer på 1. og 2. sal, og ved ganske enkelt at fjerne spor fra elementbyggeri i brystningernes nye oppudsning. Penthouseudhænget er desuden blevet tydeligere markeret og er nu fremme i facadelinjen Bygningen er æstetiseret, men i sin oprindelige ånd. Som et bidrag til indramningen af en af byens centrale pladser er Store Torv 3 forbilledlig."


Billede: arkitekturaarhus.dk

NME Ejendomsadministration
Søren Nymarks Vej 15 · DK-8270, Højbjerg · Tlf .: 8628 1799 · Fax : 8628 8550 · mail@nmejendom.dk
CMS og webdesign: ProCore